Een nacht op pad in Tijuana: de gewelddadigste stad van MexicoCorrespondent Marc Bessems is in Tijuana waar elke dag 7 mensen worden vermoord en daarmee is het één van de gevaarlijkste plekken ter wereld. In Mexico kwamen vorig jaar meer dan 33.000 mensen door geweld om het leven. Voornamelijk druggerelateerd.

Dit is een reportage van Marc Bessems.

#Mexico #drugskartels #Tijuana

Meer video’s? Abonneer, zet je belletje aan en laat een reactie achter.

Volg ons ook op Instagram:

Bij Nieuwsuur vind je elke zaterdag een nieuwe video. We geven verdieping en context. We controleren de macht. Respectvol en kritisch. Bij Nieuwsuur zie je indringende verhalen die je raken en aan het denken zetten.

35 comments

 1. Bedankt voor het kijken! Over welk land of welke stad zou jij ook een verhaal willen zien? Drop het in de comments hieronder.

  Vergeet je niet te abonneren om meer verhalen van onze correspondenten te zien👍

 2. Wat een ellende, ben blij dat ik in een land leef waar het mensenleven nog deels telt.

 3. Deze verslaggever moet zijn eigen manier van vertellen leren en niet Alberto Stegeman proberen te kopiëren

 4. Geloof ditniet allemaal … leugens ben er geweest al 22 x dit is bullshit op deze manier kijk naar de usa er zijn daar meer moorden dan in elk land waar er oorlog is …

 5. ik vind het gevaarlijker om in Amsterdam op het museum plein te lopen , daar slaan ze zelfs bejaarde en huismoedertjes met knuppels

 6. Ik vraag me altijd af wat de normale mens bezielt om in zo'n stad te blijven wonen

  Er wonen gewoon 2x zoveel mensen in Tijuana dan in Amsterdam

 7. Heerlijk om te zien lang leven de problemen !!!! Daar word ik nou gelukkig van ………….. Niet echt

 8. Rotterdam produceert meer drugs doden, en Rutte stond erbij en keek erna. En maar met het vingertje naar mexiland wijzen

 9. En dan vinden ze het nog gek dat Trump een muur wilde. Dat tuig handelt juist in die grensstreek waar duizenden mensen per jaar worden verkracht en vermoord, het is natuurlijk makkelijk voor een linkse stumperd in New York om te zeggen dat dat discriminatie is, maar zelf zou die hippy het daar nog geen jaar volhouden. Mexicanen deinsen nergens voor terug, althans als het om drugs gaat. Los Angeles wordt helemaal beheerst door gangs uit Mexico.

 10. Ik ben een maand geleden in Tijuana geweest. Ik woonde in San Diego (VS) en wij gingen geregeld in Tijuana uit. Je moet als toerist gewoon niet in de gevaarlijke delen komen, overvallen komen daar voor. Maar vrijwel alle moorden zijn gericht op cartel members. Als je geen dure spullen draagt en niet raar gedraagt valt het allemaal wel mee. Het is spannender en dan het lijkt.

Leave a comment

Your email address will not be published.